Cosurile de fum se verifica si se curata periodic, cel putin odata pe an. Noi recomandam a se apela la serviciile de coserit, nu fiindca legislatia o impune (vezi toata legislatia al www.cos.cosari.ro/legislatie ), ci pentru siguranta dvs., a clientilor dvs. si a cladirii. Pompierii “vaneaza” neexecutarea coseritului, folosindu-se, in mod special de:

Extras din HG 357: Art. 1. – Constituie contraventii la normele de prevenire si stingere a incendiilor urmatoarele fapte si se sanctioneaza dupa cum urmeaza: … 2. cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei: … i) neexecutarea verificarii, repararii si curatarii periodice, cel putin o data pe an, a cosurilor pentru evacuarea fumului, precum si nerealizarea elementelor de izolare termica a acestora; (…)

 

Abel Gazterm va ofera servicii de Inspectie si curatare cosuri evacuare fum pentru sobe teracota, seminee, centrale pe combustibil solid

Cosul de fum se va curata respectand procedurile impuse:

– Inspectia video atat in interiorul cat si in exteriorul cosului de fum

– Izolarea zonei de lucru pentru a evita depunerea de funingine si/sau moloz

– Curatarea cosului de fum utilizand scule profesionale, perii adecvate dimensiunii cosului de fum, de jos in sus (si de sus in jos daca este nevoie)

– Nu se va folosi bila pentru curatare, evitand astfel spargerea sau deformarea cosului in interiorul acestuia.

– Colectarea depunerilor din cos in saci menajeri

– Masurarea vitezelor din cosurile de fum (in regim de tiraj natural). Verificarea tirajului.

– Se vor inspecta si curata si canalele de fum ce fac legatura dintre cazane si cosuri daca exista acces in interiorul acestora.

– Informarea beneficiarului despre eventualele disfunctionalitati, vicii de constructie sau alte probleme legate de utilizarea cosului de fum, atat verbal cat si in scris.

– Se va emite o “adeverinta de curatare cosuri fum”

– Se va emite o copie dupa certificatele de cosari, emise de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei Nationale.

– Se vor emite documentele fiscale.

– Nu se vor face teste de emisii, acestea nefacand parte din procedurile si competentele noastre. Aceste teste se vor face la iesirea din cazan de catre “centralisti”, numai dupa ce cosurile si cazanele sunt curatate.

Cere oferta de pret

X